Kindercoaching
Kinderen en jongeren horen veilig en gelukkig op te groeien. Onbezorgd, tevreden met zichzelf en vol zelfvertrouwen. Ze moeten ‘kind’ kunnen zijn. Ook als ze leven met een uitdaging. Een uitdaging in de vorm van ziekte, onprettige/ onveilige omgeving of sterfgeval, ADHD of een afgeleide daarvan, leer- en concentratieproblemen.
Coaching kan hierbij ondersteunen. Het kind of de jongere krijgt inzicht en hulpmiddelen om anders te reageren. Ze krijgen handvatten om weer beter in hun vel te komen zitten. Ook helpt coaching een kind en het gezin om eventuele belemmeringen weg te nemen of anders
met een situatie om te gaan.
Als opgroeien een uitdaging vormt, in de vorm van:
​
-
ADHD of Autisme.
-
Hoogbegaafdheid en/of hooggevoeligheid.
-
Gepest worden.
-
Chronische of terminale ziekte binnen het gezin.
-
Rouwprocessen.
-
Scheiding van ouders.
-
Een onstabiele thuissituatie.
-
etc.
dan kan een kindercoach een oplossing bieden. Door middel van gerichte coaching leren kinderen en jongeren anders met hun uitdagingen om te gaan, zodat ze zich verder kunnen blijven ontwikkelen.
Handvatten bieden
Vaak voelen kinderen met een uitdaging in welke vorm dan ook, zich onbegrepen. Ze hebben vaak een lage eigenwaarde. Ik ga op zoek naar de oorzaak en bied deze kinderen en indien nodig hun omgeving handvatten om beter begrepen te worden. Om anders te reageren op bepaalde triggers. Om anders om te gaan met bepaalde omstandigheden of situaties. Om beter in hun vel te komen.
“Er wordt veel van kinderen/ jongeren gevraagd. Voor sommigen van hen is dit erg lastig.”
Veilig voelen
Om een kind te kunnen helpen, moet het zich volkomen veilig voelen. Veilig om te zeggen wat er speelt. Veilig om te vertellen wat hij of zij voelt. Het kind moet mij kunnen vertrouwen. Daarom blijven de gesprekken onder ons. Ik breng geen verslag over de inhoud uit naar de ouders, tenzij dit echt nodig is. Daarnaast veroordeel ik het kind niet. Ik geef het kind de ruimte om open te zijn, zodat we boven water kunnen krijgen wat er nou écht aan de hand is.
Omgeving betrekken
Het is vaak noodzakelijk om het totaalplaatje aan te pakken. Daarvoor kan het nodig zijn dat de omgeving bij de behandeling betrokken wordt. Dat kan betekenen dat er een sessie gedaan wordt met een of meerdere gezinsleden, of dat de school betrokken wordt. Dit gaat altijd in overleg met de ouders/ verzorgers.
Coachingsessies
Het kind, de jongere en de omgeving zijn het meest gebaat bij inzicht. Inzicht in de situatie. Inzicht in het eigen gedrag. Inzicht in het gedrag van anderen. Hierna leer ik het kind of de puber om hiermee om te gaan. We gaan op zoek naar manieren die bij het kind passen. We gaan op zoek naar praktische en direct toepasbare manieren om te reageren op bepaalde situaties. Doordat deze manieren direct uitgeprobeerd en toegepast worden, ervaart het kind het effect van de andere reactie vanuit de omgeving. Actie is immers reactie. Door deze reacties door te spreken, vinden we de beste oplossing voor dit kind. Het is elke keer weer een mooi proces.
Zelfverzekerd
Doordat kinderen en jongeren aan de slag gaan met datgeen waar ze letterlijk en figuurlijk onder gebukt gaan, zie je hun zelfvertrouwen groeien. Dit zie je terug in hun houding en lichaamstaal. Doordat je de communicatie aanpakt, verandert de non-verbale communicatie, dus hoe ze over komen, mee. Stille kinderen worden mondiger. Kinderen met een ineengedoken (onzichtbare) houding gaan rechterop staan en zitten. Ze zijn meer aanwezig. Drukke, onrustige kinderen worden rustiger en kunnen zich langer concentreren. Al deze veranderingen, dáár doe ik het voor. Dát maakt mijn vak zo bijzonder.
Tarieven individuele coaching:
De tarieven zijn inclusief 21% BTW en exclusief eventuele reiskosten a 0,21 euro per kilometer.
Verder zijn reistijd, voorbereiding, rapportagetijd en gebruik van materialen bij de kosten inbegrepen.
Na iedere afspraak ontvangt u een factuur per mail.